Kurser 2017
Article Index
Kurser 2017
forts
Amorgos
All Pages

Kurser -    MBSR

"The beginning of knowledge is the discovery
of something we do not understand."

Frank Herbert

MBSR programmet för privatpersoner och professionella – ÅR 2017

Mindfulnessakademin håller högsta internationell standard på sina MBSR program. Helena är tillsammans med Camilla Sköld de enda svenskar som erhållit MBSR lärar certifiering av Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, USA.

Från och med november 2017 kommer Helena att tillhöra ett fåtal MBSR certifierade lärare som har auktorisation av Center for Mindfulness/UMASS att lära ut MBSR programmets alla delar för professionella som vill utbilda sig till MBSR lärare.

http://w3.umassmed.edu/CFMInstructorSearch/app/#/index/search?filter

OM MBSR

MBSR programmet är i dag världens mest använda och beforskade behandlingsprogram med ett kunskapsinnehåll baserat framför allt på buddhistiska psykolog, forskning kring hjärnan, stressforskning samt psykologi. Ett deltagande i ett 8 v. MBSR program gör du utifrån att du vill öka dina kunskaper inom området och för att integrera mindfulness träning i ditt liv. Och om du har en tanke om att du själv så småningom vill arbeta med att instruera och leda mindfulness baserade behandlingsgrupper.
Mindfulnessakademin erbjuder kontinuerligt MBSR program för professionella under ledning av en av nordens absolut mest erfarna MBSR och certifierade lärare.

Kostnad ca 7000:- (exkl moms) - vid MBSR program anordnade lokalt är kostnaden för privat betalande lägre.

På efterfrågan; i din organisation och på din arbetsplats, Mindfulnessakademin skräddarsyr ditt och din organisations behov. Som ett av de första företagen i Sverige med att anpassa och skräddarsy MBSR programmet och mindfulness utbildningar i olika format för att anpassa företag utlovas allra högsta kvalitet inom området.

Mindfulnessakademin tar sig gärna även an utmaningen att anpassa MBSR programmet inom vård och omsorg för specifika patientgruppers olika behov.

Helena är en av Sveriges mest erfarna mindfulness behandlare inom svensk sjukvård. Hon är specialiserad i att arbeta med framför allt stress och kronisk smärta samt mental trötthet.

 Kurser -    MBSR

MINDFULNESS RETREAT nästa planerade - april 2018

Välkommen till ett 5 dagar långt retreat - närvaro, insikt och medkänsla.

Mindfulnessakademin har förmånen att återigen kunna  erbjuda ett 5 dagars retreat i Vipassana / Theravada traditionen.

Lärare är Christoph Koeck, oerhört omtyckt buddistisk meditationslärare och MBSR lärare.Christoph levde som buddistmunk i bland annat Thailand i 17 år. Han är framför allt tränad i den tradition som introducerades av den betydelsefulle thailändske meditationsläraren Ajahn Chah - som bidragit till utvecklandet och spridning av buddhistisk kunskap i västvärlden.

Christoph är nu verksam som psykoterapeut i Österrike och mycket efterfrågad som lärare i buddhism, mindfulness och meditation runtom i Europa.
Retreaten kommer att hållas på engelska, med viss möjlighet till att få hjälp med översättning. Christoph undervisar och lär ut enkelt och genuint. Han berör det som ibland kan vara svårt att förstå och förhålla sig till i meditationen på ett sätt som möjliggör förståelse och insikt. Han har en härlig förmåga att skapa en trygg och stärkande miljö så att du som deltagare får hjälp att utforska och integrera mindfulness samt förstå och lära mer om den buddhistiska kunskapstraditionen.

För dig som går i lärarutbildning via Center for Mindfulness, UMASS eller Bangor tillgodoräknas detta retreat självklart som utbildningsmerit.


Kostnad privat betalande: 4500:- för retreat / undervisning. Företag 5500:- (exl. moms)

Kostnad kost och logi 3500:-  anmäl ditt intresse genom att maila: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it 

 


"Sometimes, if you stand on the bottom rail of a bridge and lean over to watch the river slipping slowly away beneath you, you will suddenly know everything there is to be known."

Winnie the Pooh

AMORGOS 2017 i maj 2018

 

Många vill följa med - nästa resa planeras till första veckan i maj; 2018 - anmäl ditt intresse i god tid!

Självklart kommer ny mindfulness vecka att bli av även 2018 på denna fantastiska plats, den lilla drakformade ön i Cykladerna, Grekland.

Det blir återigen en kursvecka med fokus på att uppleva Amorgos genom dagliga vandringar och att integrera yoga och meditation naturligt vart än vi är.

Kursveckans innehåll är utformad delvis som ett retreat, med längre stunder av tysnad, instruktioner i mindfulness meditationer och instuktioner i meditationer utifrån de fyra Brahma Viharas; meditationer kring vänlighet och omtanke,meditationer kring medkännande, uppskattning, glädje och balans.

Dagliga pass av Yin yoga, hatha yoga och mindful yoga ingår.

Kostnad för kursveckan : 5000:- ( 8000:- +  moms för företag) kostnad för logi och halvpension ca: 420 euro i enkelrum)

anmäl ditt intresse till: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it