Kurser 2018
Article Index
Kurser 2018
forts
Amorgos
All Pages

Kurser -    MBSR

"The beginning of knowledge is the discovery
of something we do not understand."

Frank Herbert

MBSR i GÖTEBORG  -ÅR 2018!

Helena är nu en av de första i världen som deltagit i Center for Mindfulness/Umass Teacher Training. Om du väljer att delta i ett MBSR program med Helena - så får du undervisning av högsta kvalitet - i världsklass!

Under senvåren 2018 startas ett nytt MBSR program för privatpersoner och professionella i Göteborg. Plats meddelas senare - prel. kursstart andra veckan i mars.

Trolig kursdag: måndagar mellan 17-19:30

MBSR utbildningar i samarbete med Psykologhuset i Malmö fortsätter under 2018.

Bor du i Skåne och vill delta i MBSR program eller det andra steget i lärar utbildningen till MBSR lärare - kontakta Psykologhuset:

http://psykologhusetmalmo.se/

 

http://w3.umassmed.edu/CFMInstructorSearch/app/#/index/search?filter

OM MBSR

MBSR programmet är i dag världens mest använda och beforskade behandlingsprogram med ett kunskapsinnehåll baserat framför allt på buddhistiska psykolog, forskning kring hjärnan, stressforskning samt psykologi. Ett deltagande i ett 8 v. MBSR program gör du utifrån att du vill öka dina kunskaper inom området och för att integrera mindfulness träning i ditt liv. Och om du har en tanke om att du själv så småningom vill arbeta med att instruera och leda mindfulness baserade behandlingsgrupper.
Mindfulnessakademin erbjuder kontinuerligt MBSR program för professionella under ledning av en av nordens absolut mest erfarna MBSR och certifierade lärare.

Kostnad ca 7000:- (exkl moms) - vid MBSR program anordnade lokalt är kostnaden för privat betalande lägre.

På efterfrågan; i din organisation och på din arbetsplats, Mindfulnessakademin skräddarsyr ditt och din organisations behov. Som ett av de första företagen i Sverige med att anpassa och skräddarsy MBSR programmet och mindfulness utbildningar i olika format för att anpassa företag utlovas allra högsta kvalitet inom området.

Mindfulnessakademin tar sig gärna även an utmaningen att anpassa MBSR programmet inom vård och omsorg för specifika patientgruppers olika behov.

Helena är en av Sveriges mest erfarna mindfulness behandlare inom svensk sjukvård. Hon är specialiserad i att arbeta med framför allt stress och kronisk smärta samt mental trötthet. Helena har även arrangerat flertal mindfulness program anpassade till arbetsplatser; för processindustri i Väst Sverige, för Göteborgs Stad, inom primärvården VG Regionen, inom offentligt missbruksvård, i förskola och utbildning.

 Kurser -    MBSR

MINDFULNESS RETREAT nästa planerade - första veckan i september  2018

Välkommen till ett 5 dagar långt retreat - närvaro, insikt och medkänsla.

Mindfulnessakademin har förmånen att återigen kunna  erbjuda ett 5 dagars retreat i Vipassana / Theravada traditionen.

Lärare är Christoph Koeck, oerhört omtyckt buddistisk meditationslärare och MBSR lärare.Christoph levde som buddistmunk i bland annat Thailand i 17 år. Han är framför allt tränad i den tradition som introducerades av den betydelsefulle thailändske meditationsläraren Ajahn Chah - som bidragit till utvecklandet och spridning av buddhistisk kunskap i västvärlden.

Christoph är nu verksam som psykoterapeut i Österrike och mycket efterfrågad som lärare i buddhism, mindfulness och meditation runtom i Europa.
Retreaten kommer att hållas på engelska, med viss möjlighet till att få hjälp med översättning. Christoph undervisar och lär ut enkelt och genuint. Han berör det som ibland kan vara svårt att förstå och förhålla sig till i meditationen på ett sätt som möjliggör förståelse och insikt. Han har en härlig förmåga att skapa en trygg och stärkande miljö så att du som deltagare får hjälp att utforska och integrera mindfulness samt förstå och lära mer om den buddhistiska kunskapstraditionen.

För dig som går i lärarutbildning via Center for Mindfulness, UMASS eller Bangor tillgodoräknas detta retreat självklart som utbildningsmerit.


Kostnad privat betalande: 5500:- för retreat / undervisning. Företag 6500:- (exl. moms)

Kostnad kost och logi 3500:-  anmäl ditt intresse genom att maila: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it 

 


"Sometimes, if you stand on the bottom rail of a bridge and lean over to watch the river slipping slowly away beneath you, you will suddenly know everything there is to be known."

Winnie the Pooh

AMORGOS  i september 2018, v 38

 

Många vill följa med - nästa resa planeras till första veckan i september; 2018 - anmäl ditt intresse i god tid!